ГоловнаСвіт

Apple відзвітувала про рекордні продажі смартфонів

Акції компанії знову дорожчають.

Apple відзвітувала про рекордні продажі смартфонів
Фото: Lenta.ru

Компанія Apple відзвітувала про рекордні продажі смартфона iPhone в першому кварталі 2012 року.

У фінансовому звіті, оприлюдненому Apple у вівторок, 24 квітня, повідомляють, що в січні-березні 2012 року (перший квартал календарного року - другий квартал фіскального року) компанії вдалося продати більш ніж 35 мільйонів телефонів iPhone - майже вдвічі більше, ніж в аналогічний період минулого року.

У січні-березні 2012 року було продано близько 11,8 мільйона планшетів iPad. Продажі iPad виявилися трохи гіршими за прогнози аналітиків, хоча в 2,5 разу перевищили показники першого кварталу 2011 року. На 7% - до 4 мільйонів одиниць - зросли продажі комп'ютерів Mac, що також виявилося гірше прогнозів.

Прибуток Apple за перші три місяці 2012 календарного року становить 11,6 мільярда доларів - майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Квартальна виручка компанії становила 39,2 мільярда доларів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, виручка Apple зросла на 59%, здебільшого за рахунок продажів на азіатських ринках, насамперед у "Великому Китаї" (КНР, Гонконг, Тайвань).

58

% виручки Apple забезпечили продажі iPhone. Три роки тому на частку смартфонів припадало лише 38% сумарної виручки Apple.

Після публікації фінансової звітності акції Apple, ціна яких на американських біржах упродовж дня знижувалася, подорожчали відразу на сім відсотків до рівня в 599,5 долара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram