ГоловнаСвіт

Представник Путіна засуджує Pussy Riot

Протест Pussy Riot обернувся в'язницею

Представник Путіна засуджує Pussy Riot
Фото: ntv.ru

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков закликав до припинення нападів на Російську Православну Церкву (РПЦ) після протесту в соборі жіночої панк-рок групи Pussy Riot, який лідер Церкви назвав частиною кампанії проти нього.

Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Путін ніяк не прокоментував "панк-молебень" Pussy Riot "Богородице, Путіна прожени", який відбувся два місяці тому в храмі Христа Спасителя в Москві. Група провела молебень на знак протесту проти тісних зв'язків між Церквою й обраним президентом.

Але прес-секретар Путіна Д. Пєсков наголосив у понеділок на необхідності релігійної терпимості в найбільшій країні світу, де Православна Церква вважає, що перебуває під атакою "гонителів" і "антиросійських сил".

"Процеси, пов'язані зі зростанням активності громадянського суспільства в основному позитивні. Але є й потворні побічні ефекти, як-от неповага й агресія щодо Церкви. Їх слід усунути. У Росії було і залишається абсолютно неприйнятним з етичного, морального і правового погляду висловлювати зневагу до релігії або національності, тому що Росія була і залишається багатоконфесійною і багатонаціональною країною. Крім того, православ'я є нашим основним віросповіданням", - заявив Пєсков в інтерв'ю Reuters.

Дії Pussy Riot були частиною руху протесту проти політичної влади Путіна після його перемоги на президентських виборах 4 березня. Незабаром після заяви Д. Пєскова, ДУВС Москви повідомило, що вони заарештували людину, яка увірвався в кабінет судді та погрожувала сокирою, якщо та не випустить трьох учасниць групи Pussy Riot, яких заарештували за виконання пісні "Богородице, Путіна прожени".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram