ГоловнаСвіт

Брейвік обрав "лівих"

Решту він намагався пощадити.

Брейвік обрав "лівих"

Норвезький терорист Андерс Берінг Брейвік, який убив 77 осіб улітку минулого року на знак протесту проти мусульманської імміграції до Європи, заявив у понеділок, що судив про ідеологію своїх потенційних жертв, дивлячись на їх зовнішній вигляд.

"Деякі люди виглядають більш лівими за інших", - заявив Брейвік на шостий день суду в Норвегії.

"Ця людина... виглядала "правою", таким був її зовнішній вигляд. Ось чому я жодного разу не вистрелив у неї", - заявив Брейвік про випадок, коли він просто пройшов повз молодого хлопця з пістолетом і карабіном у руках.

Брейвік докладно відзвітував про свою "машину вибуху" у штаб-квартирі уряду в Осло, в результаті якої загинули вісім осіб, і про подальшу пістолетну стрілянину в таборі на острові Утойя, де він убив 69 людей, здебільшого підлітків.

Нагадаємо, у своїй книзі на 1500 сторінок Брейвік застерігав щодо імміграції та пояснював, як він нишпорив у мережі Інтернет, шукаючи рецептів виготовлення бомб. Він також назвав себе частиною таємної організації "Тамплієри", яка є відповіддю Європи на "Аль-Каїду". Поліція не знайшла жодних доказів існування організації. Брейвік заперечує провину в скоєнні злочину, наполягаючи, що його жертви були "зрадниками", чиї "мультикультуристські погляди" сприяли тому, що він бачив як де-факто мусульманське вторгнення в Європу.

Психічне здоров'я Брейвіка є головним питанням, яке з'ясують під час судового розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram