ГоловнаСвіт

Іспанці пробачили своєму королеві поїздку в Африку

Хуан Карлос I перепросив за полювання на слонів.

Іспанці пробачили своєму королеві поїздку в Африку
Фото: EPA/UPG

Згідно з опитуванням, яке провело іспанське видання El Mundo, 70% іспанців прийняли вибачення іспанського монарха Хуана Карлоса I, і пробачили йому полювання на слонів у Ботсвані, де він травмувався.

Водночас, як зазначає газета, 52% підданих короля вважають, що вчинок Хуана Карлоса I завдав шкоди іспанській короні. Молодь найбільш негативно сприйняла інформацію про поїздку короля на полювання в Африку.

Понад 60% молодих іспанців вважають, що в розпал економічної кризи, коли уряд проводить політику жорсткої економії, скорочуючи витрати на освіту й охорону здоров'я, королеві вартувало б розділити долю своїх підданих. Полювання на слонів в Африці - доволі дорога розвага і може коштувати до 40 тисяч євро.

Минулого тижня, 14 квітня, 74-річний

Хуан Карлос переніс чотиригодинну операцію з протезування правого стегнового суглоба. Операція знадобилася монархові після того, як на полюванні внаслідок падіння він зламав шийку правого стегна. Полювання іспанського короля в Ботсвані спровокувало осуд у політичних і громадських колах країни, а також бурхливу негативну реакцію в ЗМІ.

Поїздку короля засудили і в лавах активістів

Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) Іспанії: активісти вважають, що участь короля, почесного голови фонду, в полюванні на слонів заподіяло серйозної шкоди репутації організації. Керівництво фонду ініціювало процес відставки монарха з посади почесного голови WWF Іспанії. Очікують, що остаточне рішення ухвалять на загальних зборах у червні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram