ГоловнаСвіт

Президент Таджикистану довів свою ефективність

Глава держави обіцяє кожній родині машину.

Президент Таджикистану довів свою ефективність
Эмомали Рахмон
Фото: Lenta.ru

Президент Таджикистану Эмомалі Рахмон заявив, що добробут місцевого населення помітно покращився порівняно з періодом, коли республіка входила до складу СРСР.

Виступаючи з посланням до парламенту, Рахмон, зокрема, зазначив, що за 70 років перебування Таджикистана у складі СРСР, населенню для будівництва житла було виділено всього 70 тисяч гектарів землі. А за роки незалежності (тобто, починаючи з 1991 року) цей показник зріс майже вдвічі.

Також, на думку Рахмона, про добробут народу свідчить кількість машин ввезених у країну. "Якщо за 70 років Радянського союзу в республіку було ввезено всього лише 73 тисячі легкових автомашин, то тільки за останні 5 років населення закупило 70 тисяч автомобілів", - заявив він. Глава держави додав, що якщо така тенденція збережеться, через кілька років кожна сім'я в Таджикистані буде мати машину.

Президент нагадав, що в перші 10 років незалежності, влада Таджикистану вирішували внутрішні проблеми і долала наслідки військового конфлікту (з травня 1992 року по червень 1997 року країна перебувала в стані громадянської війни). Розвиток економіки, за словами Рахмона, почався тільки з 2000 року.

Говорячи про досягнення останніх дванадцяти років, таджицький лідер зазначив, що якщо рівень бідності в 1999 році в республіці становив 81 відсоток, то до 2011 року цей показник знизився до 42 відсотків. Доходи населення в зазначений період зросли з 1 до 16,2 сомоні (з 6,2 до 100 мільярдів рублів).

Як передає "Азія - Плюс", Рахмон запевнив, що влада країни продовжать підвищувати рівень життя населення, у зв'язку з чим запропонував збільшити мінімальний розмір заробітної плати в республіці у два з половиною рази. Сьогодні мінімальна зарплата в Таджикистані складає 80 сомоні (близько 500 рублів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram