ГоловнаСвіт

Лукашенко помилував свого колишнього суперника

Лукашенко помилував свого колишнього суперника
Андрей Санников
Фото: http://ria.ru

Про це повідомляє білоруське опозиційне інтернет-видання charter97.org.

Політика помилували на підставі указу від 14 квітня 2012 року. Відповідне прохання на ім'я президента Білорусі Олександра Лукашенка він написав у січні 2012 року.

"Я до останнього не вірив, що мене звільнять. Мене стільки разів етапували з однієї в'язниці в іншу, що я думав, що це черговий етап. Зараз трохи ошелешений, треба отямитися. Хочу переказати всім слова подяки за підтримку і солідарність", - сказав Санніков у бесіді з кореспондентом charter97.org. Він зазначив, що якби не підтримка громадян, він не був би зараз на волі.

Саннікова заарештували 19 грудня 2010 року і засудили до п'яти років позбавлення волі в колонії посиленого режиму за організацію масових заворушень. Багатотисячна акція протесту в Мінську була приурочена до президентських виборів, підсумки яких, на думку опозиції, було сфальсифіковано.

Як зазначає charter97.org, звільнення Саннікова, можливо, пов'язане із запланованим на кінець квітня обговоренням питання про посилення

санкцій щодо Білорусі з боку Євросоюзу.

Нагадаємо, в грудні 2010 року майже всіх кандидатів у президенти Білорусі затримали, згодом їх засудили до різних термінів ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram