ГоловнаСвіт

Клінтон звинуватила Росію в президентстві Асада

Держсекретар США Хілларі Клінтон поклала на Росію провину за те, що сирійський президент Башар Асад усе ще перебуває при владі.

Клінтон звинуватила Росію в президентстві Асада

"Їхня (Росії) відмова приєднатися до нас у вжитті якихось конструктивних заходів дозволяє Асаду залишатися при владі, добре озброєним і з можливістю ігнорувати вимоги власного регіону, народу й світу", — сказала Клінтон.

Держсекретар США підкреслила, що в Сирії існує загроза громадянської війни, і пообіцяла під час зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у рамках саміту глав МЗС країн G8 спробувати схилити РФ хоча б до спільного вживання тих заходів, які дозволять забезпечити доставку гуманітарної допомоги сирійському народу.

У свою чергу офіційний представник держдепартаменту Вікторія Нуланд заявила, що, на думку Вашингтона, поки Асад править Сирією, у країни немає майбутнього. "На нашу думку, Сирія не може йти вперед, коли Асад при владі, президент (США Барак Обама) говорить про це вже багато місяців", — сказала дипломат, відзначивши, що це питання, яке повинен вирішити сам сирійський народ.

"Ми прагнемо стати свідками припинення вогню (у Сирії — Ред.), щоб обговорити, як будуть просуватися перетворення", — заявила Нуланд.

Нагадаємо, у вівторок, 10 квітня, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що в Росії немає яких-небудь прихованих планів у роботі із сирійською владою.

Як відомо, у Сирії понад рік не припиняється збройне протистояння між урядовими військами й опозицією, яка вимагає відставки Башара Асада. Щодня надходять повідомлення про загибель людей — як мирних громадян, так і співробітників силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 9 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram