ГоловнаСвіт

Росія і Білорусь погодили взаємні авіарейси

Росія і Білорусь домовилися, що кожна зі сторін виконуватиме по п'ять авіарейсів між Москвою і Мінськом щодня.

Росія і Білорусь погодили взаємні авіарейси
Аэропорт Минска
Фото: airport.by

Про це заявив віце-прем'єр Білорусі Анатолій Калінін, повідомляє РІА "Новости". Він додав, що такий порядок набуде чинності 27 квітня.

Раніше білоруська сторона запропонувала Росії домовити про умови авіаперевезень одразу на п'ять років. Тепер же йдеться лише про "літній період".

Конфлікт із приводу авіарейсів виник після того, як російський мінтранс отримав повідомлення про скорочення з 13 квітня в односторонньому порядку рейсів російських авіакомпаній з Москви до Мінська. Тоді як, за твердженням російської сторони, країни домовилися про програму польотів до 10 травня 2012 року.

Суперечка між Мінськом і Москвою обернулася припиненням з 26 березня польотів за цим маршрутом. Росія відкликала дозвіл на польоти в "Бєлавіа", а Білорусь - у чотирьох російських авіакомпаній.

Причиною конфлікту стала нездатність сторін домовитися про кількість рейсів. 29 березня

Білорусь і Росія дійшли згоди з цього питання. Однак 5 квітня з'явилося повідомлення про скорочення Білоруссю числа російських рейсів. Російські регулятори заборонили "Бєлавіа" літати в усі регіони Росії, крім Москви. Білоруська компанія також літає в Калінінград, Санкт-Петербург, Єкатеринбург і Сочі.

Після цієї звістки

Мінськ заявив, що готовий поскаржитися на дії Росії до суду Євразійського економічного союзу, але міністерство транспорту Росії пообіцяло вирішити суперечку під час переговорів 9 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram