ГоловнаСвіт

У Франції тривають арешти ісламістів

Французька поліція затримала десятьох членів радикального ісламського руху під час ранкових рейдів у середу, 4 квітня.

У Франції тривають арешти ісламістів
архивное фото

Як повідомляє France 24, внутрішнє розвідувальне управління Франції (DCRI) за підтримки елітних спецпризначенців поліції здійснило низку арештів у південних містах Марсель і Валанс, а також у північному місті Рубе. Арешти зумовлені серією вбивств, які скоїв Мухаммед Мера. Президент Франції Ніколя Саркозі присягнув викоренити будь-які прояви войовничості з боку ісламістів після того, як у березні було вбито сімох людей.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 березня, прокотилася перша хвиля поліцейських рейдів. Тоді заарештували 10 осіб. 13 затриманих належали до угруповання салафітів Forsane Alizza. Серед них також був лідер угруповання Мохаммед Ашамлан. Поліцейські вилучили в ісламістів три автомати Калашнікова, п'ять гвинтівок, пістолет марки Glock, електрошокери і одну гранату.

"Біографія заарештованих така сама, як Мухаммеда Мери", - заявив місцевий поліцейський. Він також додав, що заарештовані висловлювали екстремістські погляди на ісламістських форумах. Окрім того, вони казали, що мають намір відвідати Афганістан, Пакистан і "пояс Сахель", щоб вести джихад (священну війну).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram