ГоловнаТехнології

У Києві на дев'яти станціях метро став доступним 4G-зв'язок

Раніше до нього була під'єднана тільки одна - "Академмістечко".

У Києві на дев'яти станціях метро став доступним 4G-зв'язок
Фото: facebook.com/kyivmetro

На дев'яти станціях Київського метрополітену з 3 липня доступний мобільний зв'язок 4G. Віднині до нього під'єднано вісім станцій, передає слова мера Києва Віталія Кличка пресслужба метро.

"Сьогодні ми разом з операторами мобільного ринку презентуємо запуск 4G-зв'язку на восьми станціях Київського метрополітену. Як ви знаєте, на станції "Академмістечко" система вже функціонує і добре себе зарекомендувала", - зазначив Кличко.

Тепер швидкісне покриття є на станціях "Житомирська", "Святошин", "Героїв Дніпра", "Мінська", "Оболонь", "Сирець", "Дорогожичі" і "Лук'янівка", а також у тунелях поруч із ними.

Мер додав, що раніше для розвитку інфраструктури всередині "підземки" між операторами і метрополітеном було укладено договір, який передбачає установлення відповідного обладнання.

"Я дякую всім причетним до цієї важливої справи. А киян хочу привітати з тим, що наше місто стало ще більш технологічним і зручним для потреб жителів", - додав мер Києва.

Нагадаємо, що в червні мобільні оператори "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell почали рефармінг радіочастотного ресурсу в діапазоні 900 МГц, який дозволить збільшити покриття 4G.

У 2019 президент Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету в малих населених пунктах. Після цього мобільні оператори домовилися перерозподілити радіочастоти в цьому діапазоні, а в жовтні вони підписали відповідний меморандум з Кабінетом Міністрів. Згідно із затвердженим планом заходів, від частини спектра мав відмовитися "Київстар", якому, згідно з ліцензією, були віддані близько 60% доступних частот у діапазоні 900 МГц. Також своїми частотами в цьому діапазоні поступився оператор CDMA "Інтертелеком", який отримає натомість частоти в діапазоні 800 МГц.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram