ГоловнаТехнології

На станції метро Києва "Академмістечко" запустили 4G

Реалізувати проєкт на всіх станціях розраховують до кінця 2020 року.

На станції метро Києва "Академмістечко" запустили 4G
Фото: Фокус.ua

Оператори мобільного зв'язку компанії "Київстар", "Vodafone Україна" (ПрАТ "ВФ Україна", раніше - "МТС-Україна") і lifecell (раніше "Астеліт") запустили 4G на станції київського метрополітену "Академмістечко".

Про це повідомив на брифінгу радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов, передають "Українські Новини".

"Нарешті в нас є перша станція - "Академмістечко", - сказав він.

Якщо оператори своєчасно затвердять тарифи на доступ до телеком-інфраструктури, 4G-інтернет буде доступний на всіх станціях київського метро до кінця 2020 року, зазначив заступник генерального директора Vodafone Андрій Большаков.

Нагадаємо, над розробкою схеми впровадження мережі 4G для низки станцій столичного метрополітену почали працювати восени минулого року. КМДА провела переговори з операторами мобільної мережі Kyivstar, Vodafone, Lifecell і зобов'язала КП "Київський метрополітен" підготувати технічні умови для нововведення. У реалізації проєкту брала участь китайська компанія Huawei, яка виграла тендер на будівництво 4G мережі в Києві.

5 лютого повідомляли, що в метро Києва знову відклали запуск інтернету 4G, оскільки не було затверджено всіх необхідних регуляторних процедур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram