ГоловнаТехнології

У Google заявили про випадкову розсилку особистих відео користувачів незнайомцям

Збій стався в листопаді 2019 року.

У Google заявили про випадкову розсилку особистих відео користувачів незнайомцям
Фото: gazeta.ru

Компанія Google повідомила про розсилку особистих відео користувачів Google photo незнайомцям. За словами її представників, порушення конфіденційності торкнулося невеликої кількості користувачів, пише The Verge.

Послуга Google Takeout дозволяє завантажувати свої дані, але через технічні несправності між 21 і 25 листопада 2019 року деякі користувачі отримали відео чужих людей.

Компанія надіслала оповіщення про витік особистої інформації, не вказавши, якої кількості людей це торкнулося. У 9to5Google повідомили, що постраждали менш ніж 0,01% користувачів Google Фото, які використовували Takeout.

У ЗМІ додали, що у Google Фото понад 1 мільярд користувачів, тому навіть невеликий відсоток вплинув на значну кількість людей.

"Ці користувачі могли отримати або неповний архів, або відео, а не фотографії, що не належали їм. Ми виправили основну проблему і провели поглиблений аналіз, щоб запобігти повторенню цієї проблеми. Нам дуже шкода, що це сталося", - заявив представник Google.

Фото: theverge.com

Нагадаємо, в грудні 2019 року на одному з хакерських форумів опублікували базу даних, в якій містилася особиста інформація про більш ніж 267 млн користувачів Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram