ГоловнаТехнології

Ювілей Apple iPad: цікаві та маловідомі факти про планшет

27 січня 2020 року Apple iPad виповнилося 10 років.

На честь події - добірка цікавих фактів про iPad 2019 року випуску, а також про інші моделі планшетного комп'ютера.

Чого не знають користувачі про планшет iPad

Маловідомі факти про Apple iPad:

- Ідея створення портативного планшетного комп'ютера виникла у співробітників корпорації у 1988 році - під час конкурсу на найоригінальнішу і цікаву задум ПК для користувачів з майбутнього. 

- На зарядку iPad у рік витрачається не більш ніж 1 американський долар. Експериментальним шляхом вдалося з'ясувати, що на повний цикл зарядки пристрою (від 0 до 100%) за 12 місяців йде приблизно 12 кВт/год електроенергії. З урахуванням актуальної ціни електрики в Україні витрати на обслуговування планшета не перевищують 25 гривень. 

- iPad побив усі рекорди відразу ж після офіційного надходження в продаж у 2010 році. За першу добу було реалізовано понад 300 000 пристроїв. Утім вражаюча цифра блякне на тлі того, що за наступні 30 днів планшети опинилися у власності більш ніж 1 мільйона користувачів. 

- Співробітники 95-97% організацій зі списку Fortune 500 в своїй повсякденній діяльності використовують iPad. Планшет застосовують для ділового листування, базових робочих завдань, спілкування зі співробітниками всередині підприємств. 

Це цікаво: Fortune 500 — щорічний топ найбільших американських підприємств. Формується на основі чистого загального доходу за певний період часу. 

Для власників Айпадів шиють ексклюзивний одяг. Найяскравіший приклад — пуловер PADX-1 LEDGE зі спеціальним слотом замість стандартної кишені. 

Ще два цікаві факти: для публікації першого твіту Папа Римський Бенедикт XVI вибрав саме iPad, а синові Михайла Саакашвілі за допомогою iPad вдалося стати світовим рекордсменом за швидкістю набору англійського алфавіту. Хлопець зміг надрукувати всі букви в правильному порядку всього лиш за 5,26 секунди. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram