ГоловнаТехнології

Хакери з ГРУ Росії намагалися зламати Burisma і "Квартал 95", - New York Times

Кіберзлочинці, ймовірно, хотіли отримати доступ до листів Івана Баканова.

Хакери з ГРУ Росії намагалися зламати Burisma і "Квартал 95", - New York Times
Фото: xakep.ru

Фахівці з кібербезпеки компанії "Area1", розташованої в Кремнієвій долині, виявили фішингові атаки на українські компанії напередодні Нового року. За їхніми даними, до них причетні військові хакери російського ГРУ, пише New York Times.

Вони є дочірніми Burisma Holdings – компанії, яка опинилася в центрі процесу імпічменту президента США Дональда Трампа. Серед філій Burisma - "КУБ-Газ", "Алдеа", "Еско-Північ", "Надрагаз", "Техноком-Сервіс" і "Парі".

"Метою також був "Квартал-95", українська телевиробнича компанія, заснована паном Зеленським. Фішингова атака на нього, мабуть, була спрямована на те, щоб "викопати" електронне листування керівника компанії Івана Баканова, якого пан Зеленський призначив головою Служби безпеки України", - уточнили у виданні.

За даними експертів "Area1", хакери ГРУ надіслали Burisma підроблені сторінки для входу, щоб вкрасти облікові дані співробітників.

"Area1" змогла відстежити схожі сайти за допомогою комбінації інтернет-провайдерів, часто використовуваних хакерами ГРУ, рідкісних шаблонів веб-трафіку і методів, які використовувалися в попередніх атаках проти безлічі інших жертв, включаючи 2016 рік і нещодавній російський злом Всесвітнього антидопінгового агентства", - додали в ЗМІ.

Нагадаємо, раніше британський журналіст і засновник дослідницької групи Bellingcat Еліот Хоггінс заявив, що з кібератаками на цю групу, яка розслідує резонансні події, можуть бути пов'язані російські хакери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram