ГоловнаТехнології

В Україні запрацював портал з електронними послугами в транспортній сфері

Він дозволяє транспортним компаніям оформити документи на міжнародні вантажні перевезення в режимі онлайн.

В Україні запустили спільний проєкт Міністерства інфраструктури та Міністерства цифрової трансформації – Транспортний портал електронних послуг, який дозволяє транспортним компаніям оформити документи на міжнародні вантажні перевезення в режимі онлайн, пише Hromadske

"Коли перевізник виїжджає за кордон, йому потрібен на це дозвіл. Раніше це дійсно був хаос і безлад, скарги, незрозуміла процедура. Ба більше, були зловживання на різних рівнях: у міністерстві, інспекції з безпеки транспорту. Чиновник займав ключову роль, щоб це працювало погано. Ці електронні рішення дозволяють прибрати чиновника, і будь-який учасник ринку зможе отримати дозвіл через цифрову заявку", - повідомив голова Мінінфраструктури Владислав Криклій

За його даними, в Україні щорічно видають близько 800 000 дозволів на міжнародні автоперевезення та перевезення негабаритного вантажу вручну. За допомогою нового порталу компанії зможуть усього за три хвилини забронювати дозвіл, але готовий документ доведеться забирати самостійно в пункті видачі "Укртрансбезпеки".

Нагадаємо, 11 грудня уряд України запустив бетаверсію додатку "Дія", створеного в рамках так званої держави в смартфоні. З його допомогою можна використовувати електронні водійські права і техпаспорт.

Потім Кабмін проголосував за запуск сервісу check.gov.ua, за допомогою якого можна перевіряти квитанції в електронній формі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram