ГоловнаТехнології

Корабель Маска для польотів на Місяць і Марс вибухнув під час випробувань

В результаті інциденту постраждалих не було.

Прототип ракети Starship Mk1 компанії SpaceX вибухнув на випробуваннях в штаті Техас, США.

Про це повідомляється на сайті NASAspaceflight, що опублікував відеозапис з місця події.

Інцидент стався під час випробування на максимальне заповнення паливних баків Starship Mk1 кріогенною рідиною. Верхня перебірка ракети розірвалася і вилетіла далеко за межі полігону.

Як повідомили в компанії SpaceX, "метою випробування було максимальне підвищення тиску в системах, тому такий результат не був цілком несподіваним".

За словами представників SpaceX, інцидент не призвів до травм персоналу.

Mk1 є прототипом важкої ракетної системи, яка в майбутньому, як сподівається генеральний директор SpaceX Ілон Маск, зможе відправляти до сотні астронавтів у напрямку Місяця або Марса. Разом з потужним носієм ця система буде висотою у 118 метрів і стане повністю багаторазовою, що дозволить скоротити витрати на її використання. Саме за допомогою цієї системи Маск планує відправити на початку 2020-х років першу групу людей в пілотований політ навколо Місяця.

Презентацію останньої розробки провели в ніч на 29 вересня на стартовому майданчику космодрому в американському штаті Техас.

Раніше Ілон Маск оголосив про плани колонізації Марса. Підприємець має намір перевезти на Червону планету мільйон осіб. Вже в 2025 році, згідно з планами, представленими в 2016 році, перші люди зможуть вирушити на Марс.

Водночас експерти американського космічного агентства NASA вважають, що перша пілотована місія на Марс може відбутися тільки в 2030-х роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram