ГоловнаТехнології

Джефф Безос презентував космічний апарат для польотів на Місяць

"Настав час повернутися на Місяць, цього разу, щоб залишитися".

Засновник Amazon, найбагатша людина світу Джефф Безос презентував концепцію і макет нового космічного апарата для польотів на Місяць. Планується, що він зможе доставити обладнання і людей на супутник Землі до 2024 року, передає ВВС.

Безпілотний апарат під назвою Blue Moon буде придатний для багаторазового використання. Він нестиме на борту наукові інструменти, супутники і транспортні засоби.

"Настав час повернутися на Місяць, цього разу, щоб залишитися", - сказав Безос.

Фото: blueorigin.com

Він презентував місячний напрям розвитку своєї космічної компанії Blue Origin у Вашингтоні, округ Колумбія, аудиторії потенційних клієнтів і чиновників НАСА.

Апарат для посадки на Місяць Blue Moon зможе доставляти корисні вантажі на поверхню Місяця, розгортати до чотирьох самохідних транспортних засобів (місяцеходів) і запускати супутники на орбіту Місяця.

Blue Moon буде важити майже 15 тис. кілограмів під час старту з Землі, а на момент посадки на Місяць його вага зменшиться приблизно до 3100 кілограмів.

Мета Blue Moon - приземлитися на південному полюсі Місяця, де в кратерах знайшли запаси льоду. Воду, отриману з цього льоду, можна буде використовувати для виробництва водню, який потім може забезпечити енергію для космічного апарата для подальших місій у Сонячній системі.

У березні адміністрація Трампа оголосила, що має намір повернути американських космонавтів на Місяць до кінця 2024 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram