ГоловнаТехнології

Boeing випустить оновлене ПЗ для літаків 737 МАХ найближчими тижнями

Йдеться про оновлення протистопорної системи та дисплеїв для пілотів.

Boeing випустить оновлене ПЗ для літаків 737 МАХ найближчими тижнями
Фото: www.aviationspectator.com

Компанія Boeing планує випустити оновлене програмне забезпечення (ПЗ) для систем, що застосовуються в її літаках Boeing 737 MAX, найближчими тижнями. Про це в п'ятницю, 15 березня, повідомило агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Йдеться про оновлення протистопорної системи та дисплеїв для пілотів, йдеться у повідомленні.

Раніше компанія вже заявляла про намір представити оновлене програмне забезпечення для літаків цієї моделі, однак точні терміни не вказувалися.

У заяві компанії тоді зазначалося, що протягом декількох місяців після падіння першого літака Boeing 737 MAX індонезійської авіакомпанії Lion Air Boeing "розробляли модифікації програмного забезпечення для керування польотом Boeing 737 Max".

13 березня влада США припустила, що оновлення програмного забезпечення літаків Boeing 737 Max для їх більшої безпеки займе кілька місяців.

Нагадаємо, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, розбився за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб. Вчора на місці аварії виявили "чорні скриньки", фахівці займаються розшифруванням події на борту. Інформації про несправність лайнера до вильоту не було.

Аварія 8МАХ в Ефіопії сталася через 4 місяці після авіакатастрофи в Індонезії. Тоді новий літак Boeing 737 MAX 8 впав в Яванське море незабаром після вильоту з Джакарти. Загинули 189 людей, що перебували на борту. Розслідування попередньо встановило, що літаки нової моделі можуть помилково трактувати дані про потоки повітря і самовільно опускати ніс літака, спрямовуючи його в піку.

Відразу після катастрофи в Ефіопії польоти літаків Boeing MAX на своїй території заборонили низка країн. Серед них Україна, США, Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, а також Євросоюз.

Пізніше і сама корпорація Boeing рекомендувала призупинити польоти всіх літаків 737 MAX. Глобальний флот Boeing 737 MAX складається з 371 літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram