ГоловнаТехнології

Першою людиною на Марсі може стати жінка, - директор NASA

На 29 березня заплановано перший в історії вихід жіночої команди у відкритий космос.

Першою людиною на Марсі може стати жінка, - директор NASA
Фото: nasa.gov

Першою людиною на Марсі і при наступній висадці на Місяць, швидше за все, буде жінка. Про це директор Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA Джим Брайденстайн заявив у радіоінтерв'ю.

Так, за словами Брайденстайна, жінки зіграють головну роль в майбутньому освоєнні космосу, пише Naked Science.

Директор NASA також розповів, що на 29 березня запланований перший в історії вихід жіночої команди у відкритий космос з борту МКС. Брайденстайн також зазначив, що NASA прагне до того, щоб мати широкі і різноманітні лави талановитих космонавтів.

Крім того, директор NASA підкреслив, що місія на Місяць готується досить ретельно і ґрунтовно, щоб не просто відвідати супутник раз, але залишитися там і нарощувати людську присутність.

"При наступній місії на Місяць ми не збираємося залишати прапори і сліди і не повертатися протягом ще 50 років. На цей раз ми збираємося залишитися там, а значить, нам потрібні комерційні, міжнародні партнери. Нам потрібні ракети, які можна було б використовувати багаторазово, як і будь-який елемент, необхідний для створення необхідної інфраструктури", - заявив Брайденстайн.

Колишній головний науковий співробітник відомства Еллен Стофан в інтерв'ю на подкасті Vox заявила, що висадка людей на Червону планету могла б відбутися в найближчі п'ять років.

За її словами, незважаючи на те, що нинішня мета NASA - відправити людей на Марс в 2030-х, - агентство може досягти цього результату набагато раніше. На думку Стофан, фахівці могли б зробити це протягом найближчих п'яти років, якщо б постаралися. Вчений зазначила, що швидкі терміни можуть стати можливими, якщо США "витратять гроші" на цей захід.

Нагадаємо, 8 березня NASA оголосило склад першої в історії жіночої космічної місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram