ГоловнаТехнології

Virgin Galactic вперше вивела в космос свій корабель SpaceShipTwo

На борту корабля були два пілоти.

Фото: twitter.com/virgingalactic

Американська компанія Virgin Galactic повідомила про успішне випробування туристичного суборбітального космічного корабля SpaceShipTwo моделі Unity.

Він досяг швидкості 2,9 Маха і вперше піднявся на висоту 82,7 кілометра, повідомляють у Twitter компанії.

Випробування пройшли у четвер, 13 грудня, над пустелею в Мохаві (штат Каліфорнія). Космічний корабель відокремився від літака-носія на висоті близько 14 км, після чого продовжив політ самостійно.

Вказують, що швидкість корабля в 2,9 разу перевищила швидкість звуку.

VSS Unity, на борту якого були два пілоти, приблизно через 50 хвилин повернувся на Землю.

За словами Бренсона, експеримент пройшов успішно і вже в березні 2019 року він розраховує виконати перший комерційний запуск, повідомляє Reuters. Суборбітальний політ обійдеться у $250 тис.

Бренсон заснував Virgin Galactic у 2004 році. Його метою спочатку були комерційні космічні польоти. За словами бізнесмена, зараз вдалося продати близько 900 квитків для потенційних космічних туристів, що дозволило проекту вийти на прибуток.

Корабель VSS Unity був представлений у лютому 2016 року. Це другий корабель з серії SpaceShipTwo. Перший екземпляр, названий VSS Enterprise, зазнав аварії під час випробувального польоту у 2014 році. Корабель розбився через несанкціоноване переведення хвостового оперення в режим гальмування. Катастрофа призвела до загибелі одного з пілотів. Офіційною причиною нештатної ситуації названо людський фактор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram