ГоловнаТехнології

Як вибрати смартфон?

Сьогодні практично кожен має пристрій, що виконує функції мобільного телефона і персонального комп'ютера. Смартфони відрізняються не тільки фірмою-виробником, а й якістю дисплея, обсягом пам'яті і багатьма іншими характеристиками. Щоб вибрати гаджет, який виконуватиме необхідні вам завдання, доведеться врахувати низку параметрів.

Чим відрізняються смартфони?

dir="ltr" style="line-height:1.38;margin-top:0pt;margin-bottom:0pt;">Найважливіші характеристики, які слід врахувати під час придбання:

  • оперативна пам'ять;
  • обсяг накопичувача;
  • екран;
  • акумулятор;
  • камера.

Обсяг накопичувача визначає кількість інформації, яку ви зможете зберегти на смартфоні. У більшості моделей до вбудованого сховища можна додати флешку, значно збільшивши його.

Серед характеристик екрана важливе значення має розподільча здатність, що відповідає за якість картинки. Важливі також діагональ і ширина рамок навколо екрана. Найбільш сучасні гаджети випускають безрамковими, збільшуючи таким чином сам дисплей.

Камеру характеризує кількість мегапікселів і якість самої оптики, що легко побачити, зробивши знімок. Багато моделей оснащені двома модулями основної камери, що підвищує контрастність фото. Якість фронтальної камери забезпечить яскраві селфі, а також комфортний зв'язок з месенджером.

Ємність акумулятора свідчить про можливість працювати в автономному режимі. Сучасні моделі пропонують батареї понад 3000 мАг, а також технологію швидкої зарядки, яка скорочує час на відновлення заряду батареї.

Операційна система смартфона

Сьогодні лідерами в програмному забезпеченні для смартфонів залишаються iOS і Android. iOS використовується тільки в гаджетах від компанії Apple, а Android - у телефонах різноманітних марок. Ці ОС мають схожості і відмінності, але вибирати доведеться на свій смак.

Можливості обох систем приблизно однакові, але думки про комфорт користування істотно відрізняються. Дізнатися, яка з цих ОС краща, можна на власному досвіді. Більшість сучасних програм працюють на обох системах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram