ГоловнаТехнології

Facebook Messenger незабаром запустить функцію видалення надісланих повідомлень

Видалення повідомлень буде доступним протягом 10 хвилин після надсилання.

Facebook Messenger незабаром запустить функцію видалення надісланих повідомлень
Фото: fm.cnbc.com

Facebook Messenger дасть можливість видаляти надіслані повідомлення, щоправда, протягом 10 хвилин після надсилання.

Про це розробники повідомили в описі останнього оновлення для iOS-клієнта, пише Ain.

Точний таймлайн релізу невідомий. Зазначено, що функція Undsend з'явиться скоро. У тестових версіях її помітили ще в жовтні цього року.

Умови Messenger суворіші, ніж у конкурентів: видалення повідомлень буде доступним протягом 10 хвилин після надсилання. Для порівняння, у WhatsApp повідомлення можна безповоротно видаляти упродовж години. Telegram підтримує редагування і видалення протягом 48 годин. Месенджер Viber запустив можливість видалення повідомлень 2015 року без прив'язки до тимчасових обмежень. Станом на 2017 рік, функцією скористалися понад 5 млрд разів.

Появі Unsend у Facebook Messenger передував невеликий скандал. У квітні 2018 року компанія зізналася, що видаляла повідомлення, надіслані Марком Цукербергом через Messenger. У соцмережі пояснили це заходом безпеки, а у відповідь на обурення, що здійнялося, заявили про швидкий доступ до видалення для всіх користувачів. Після релізу Unsend у Facebook пообіцяли більше не стирати повідомлення від топ-менеджменту.

Тепер у Messenger є лише один спосіб безповоротно видалити повідомлення - режим Secret Conversation, у якому доступний таймер на час їх самознищення.

Раніше повідомлялося, що Facebook видалив понад 100 підозрілих акаунтів напередодні виборів до конгресу США.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram