ГоловнаТехнології

У Дніпрі визначили місце для тестового майданчика "українського гіперлупа"

"Безпілотні автомобілі, штучний розум, інтернет речей, гіперлуп. Майбутнє не настільки далеко", - заявив Омелян.

У Дніпрі визначили місце для тестового майданчика "українського гіперлупа"
Фото: facebook.com/volodymyr.omelyan

У Дніпрі вибрали місце будівництва тестового майданчика для проекту вакуумного потяга, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у фейсбуці.

"Провели друге засідання робочої групи HypeUA. Визначилися з місцем будівництва тестового майданчика. Всі зусилля зараз сконцентруємо на підготовці якісної наукової оцінки та технічної документації в тісній співпраці з Virgin Hyperloop One i DP World Cargospeed. Надихнула зустріч з КБ Південне і Noosphere. З останньою, зокрема, домовилися, що вони нададуть свої п'ять лабораторій для тих українських команд, які долучаться до проекту", - зазначив він.

"Наша короткострокова мета - спільно з Єврокомісією заснувати саме в Дніпрі Центр транспортних інновацій, які повинні мати не теоретичний, а суто практичний вимір імплементації. Безпілотні автомобілі, штучний розум, інтернет речей, гіперлуп. Майбутнє не настільки далеко, як хтось би намагався переконати", - додав Омелян.

Нагадаємо, в лютому Омелян заявив, що в Україні будуть розроблятимуть власний варіант Hyperloop, який буде називатися HypeUA.

За словами міністра, на відпрацювання технології потрібно 2-3 роки, а тестовий майданчик у Дніпрі потрібен для того, щоб пізніше можна було почати переговори з Ілоном Маском.

Український інститут майбутнього, заявлений серед учасників проекту, повідомив, що будівництво "гіперлупа" з Києва в Одесу обійдеться в 3,6 млрд доларів. Для окупності проекту вартість квитка повинна буде становити 518 гривень за одними розрахунками або 4384 гривні за іншими.

Hyperloop - це проект вакуумного надшвидкісного потяга, що його розробляє американський бізнесмен Ілон Маск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram