ГоловнаТехнології

Twitter закликав змінити паролі через помилки в системі

Паролі зберігалися у внутрішньому журналі у відкритому вигляді.

Twitter закликав змінити паролі через помилки в системі

Сервіс мікроблогів Twitter закликав своїх користувачів, число яких перевищує 300 млн, змінити паролі від акаунтів. Через технічну помилку паролі стали доступними у внутрішній мережі компанії у відкритому вигляді.

"Коли ви обираєте пароль для свого облікового запису у Twitter, ми використовуємо технологію, яка його маскує так, щоб ніхто в компанії не міг його побачити. Нещодавно ми виявили баг, який призвів до того, що паролі зберігалися у внутрішньому журналі демаскованими", - йдеться в повідомленні у блозі компанії.

Внутрішнє розслідування не виявило слідів того, що паролі були вкрадені чи неправомірно використані кимось із компанії. У Twitter не сказали, скільки паролів було розкрито. Проте соцмережа закликала користувачів задля запобіжного заходу змінити паролі у Twitter і на інших сайтах, де використовувався той самий пароль.

Reuters із посиланням на людину, знайому із ситуацією, повідомляє, що через баг було розкрито значну кількість паролів, причому проблема залишалася непоміченою протягом декількох місяців.

Раніше скандал через витік даних розгорівся навколо Facebook. Як з'ясувалося, компанія Cambridge Analytica отримала від розробника додатків для соцмережі конфіденційні дані більш ніж 50 млн користувачів Facebook. Cambridge Analytica надавала послуги політичного консалтингу і працювала з передвиборною кампанією президента США Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram