ГоловнаТехнології

WhatsApp запровадив вікові обмеження для користувачів із ЄС

Користувачів Facebook віком 13-15 років просять вказати батьків чи опікунів.

WhatsApp запровадив вікові обмеження для користувачів із ЄС

Месенджер WhatsApp підвищив мінімальний вік користувачів із країн Євросоюзу до 16 років.

Таке обмеження, повідомляє Reuters, месенджер увів через нові правил конфіденційності даних, які набудуть чинності в ЄС з 25 травня 2018 року.

Відповідні зміни вже відображено в інформації про надання послуг на сайті месенджера. Як месенджер перевірятиме вік користувачів, не уточнено.

Для користувачів інших країн WhatsApp, як і раніше, дозволяє реєстрацію з 13 років, якщо це не суперечить місцевим законам.

Зміни в умови надання послуг у країнах ЄС вносить і соцмережа Facebook, якій належить WhatsApp. Користувачів Facebook віком від 13 до 15 років, які проживають у країнах Євросоюзу, соцмережа просить вказати батьків або опікунів, які можуть дати згоду на опрацювання персональних даних.

Facebook володіє WhatsApp із 2014 року. У 2016 році месенджер оголосив, що передасть дані всіх своїх користувачів соціальній мережі Facebook. Європейські регулятори тоді попросили Facebook і WhatsApp відмовитися від цієї практики, допоки не будуть зняті всі питання про її законність. Facebook погодився припинити збір даних.

Регламент захисту даних (General Data Protection Regulation, GDPR) був прийнятий Європарламентом у квітні 2016 року. Він підсилює й уніфікує захист персональних даних у країнах ЄС, у тому числі надаючи користувачу можливість контролювати інформацію, яку збирають про нього. Невиконання вимог регламенту передбачає покарання у вигляді великих штрафів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram