>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Карпати" оголосили про ймовірність зняття команди з розіграшу чемпіонату України

У львів'ян проблеми з фінансуванням.

"Карпати" оголосили про ймовірність зняття команди з розіграшу чемпіонату України
ФК Карпаты Львов
Фото: ФК Карпаты Львов

"Карпати" на своєму офіційному сайті підтвердили ймовірність зняття команди з розіграшу чемпіонату України через проблеми з фінансами.

"Перенесений поєдинок Української прем'єр-ліги "Карпати" - "Маріуполь", цілком імовірно, не відбудеться, як і наступні матчі львів'ян у чемпіонаті. Причина - брак необхідних коштів. Тритижневий виїзд (а саме в гостях львів'яни повинні були зіграти свої поєдинки, зважаючи на епідеміологічну ситуацію у Львові) обійдеться майже в півтора мільйона гривень. У клубу таких коштів немає", - повідомляє пресслужба "зелено-білих".

"Карпати" заявили, що клуб належить двом іноземним компаніям - "Мендусь Лімітед", власником якої виступає Олег Смалійчук, і "Крісан Холдінгс", якою за документами володіє Каті Парпі.

"Олег Смалійчук тривалий час був у Києві і намагався зустрітися з представниками і власниками компанії "Крісан Холдінгс", щоб викупити їхню частку клубу або домовитися про спільне фінансування. Наскільки мені відомо, зустріч не відбулася. Також друга сторона ніяк не реагувала на офіційні листи від Олега Смалійчука з ідентичними пропозиціями", - заявив виконавчий директор "Карпат" Ростислав Ящишин.

"Не секрет, що у клубу були тривалі фінансові труднощі, ми рік виживали без фінансування. Зараз у "Карпат" буквально немає власних ресурсів і резервів для продовження життєдіяльності, всі можливі варіанти вичерпані. Необхідна солідна дотація, адже карантинні форс-мажори жодним чином не можна було передбачити при формуванні й так урізаного і скромного бюджету", - зазначено в комюніке.

"Після зміни власника компанії "Мендусь Лімітед" Олег Смалійчук прилетів до Львова й оперативно вирішив низку проблемних питань. Зараз боргів перед командою немає, ба більше, гравці отримали матеріальне заохочення за проявлений характер у львівському "дербі". Однак після відсутності діалогу з компанією "Крісан Холдінгс" Олег Смалійчук повідомив, що може фінансувати клуб тільки на свої 50%, оскільки є простим бізнесменом, а не олігархом. Відповідно, в нас наразі немає можливості виїхати на гру в Маріуполь. Дуже сподіваюся, що представники "Крісан Холдінгс" нарешті звернуть увагу на нашу проблему і вступлять у конструктивний переговорний процес", - з оптимізмом відзначили в "Карпатах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram