>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Одна з найсильніших українських легкоатлеток до липня застрягла в Кенії на карантині

За межами Батьківщини Ольга Ляхова перебуває вже 2,5 місяця.

Ольга Ляхова
Фото: irunning.com.ua
Ольга Ляхова

Дворазова чемпіонка Європейських ігор-2019 і неодноразова призерка чемпіонатів Європи, що спеціалізується в бігу на 800 метрів, Ольга Ляхова має труднощі з поверненням на Батьківщину - українка перебуває в Кенії.

Наша талановита співвітчизниця з 7 березня перебувала на тренувальних зборах у цій східноафриканській країні, але після їх закінчення не може покинути Кенію, оскільки в країні оголосили карантин і закрили кордони.

Ольга шукала способи повернутися додому. І у неї був відмінний варіант - прилетіти в Україну вже 31 травня, але знову все пішло не за планом. Як повідомила спортсменка на своїй сторінці в Instagram, її рейс скасували, і тепер найближча дата - 30 червня.

"Життя в Кенії триває, і мені вже починає здаватися, що це і є мій дім. Мій квиток на 31 травня скасували, і тепер перший доступний рейс на 30 червня. Я порахувала: якщо я полечу додому 30 червня, то це вийде 115 днів. І це мій абсолютний рекорд перебування на тренувальному зборі! До речі, ще можуть продовжити карантин. Тож ця дата може і зміститися..." - написала спортсменка.

При цьому українка не втрачає почуття гумору і пожартувала, що їй пора приймати громадянство Кенії, тому що вона проводить тут занадто багато часу.

"Так, до речі, я була в Кенії ще і в грудні. І це виходить 145 днів за рік. Цікава статистика. Це означає, що я в Кенії проводжу більше часу, ніж буваю вдома? Може, пора вже громадянство отримувати?" - ставить риторичне запитання Ляхова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram