>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Легендарна команда Формули-1 під кредит у розмірі третини мільярда дол. заклала історичні боліди і базу

"Макларен Груп" зазнає збитків через пандемію.

виробнича база "Макларен"
Фото: f1news.ru
виробнича база "Макларен"

McLaren Group, куди входить однойменна автогоночної команда Формули-1, планує залучити до £275 млн ($335 млн) інвестицій, заклавши виробничий комплекс у Вокінгу і частину своєї колекції історичних болідів, включаючи чемпіонські боліди Нікі Лауди, Айртона Сенни, Мікі Хаккінена і Льюїса Гемілтона, повідомляє Sky News.

Фото: news.sky.com

Така необхідність з'явилася після того, як британський уряд відмовив McLaren у позиці, по яку керівництво групи компаній звернулося, оскільки через пандемію різко впав попит на спорткари, що їх випускає її автомобілебудівний підрозділ.

Крім того, початок сезону в Формулі-1 затримується на декілька місяців, що неминуче спричиняє зниження виплат від власників Серії з Liberty Media і тільки погіршує фінансові проблеми.

"Як і багато інших британських компаній, "Макларен" серйозно постраждала від поточної пандемії, і тому ми вивчаємо різні варіанти фінансування, щоб упоратися з вимушеною паузою в бізнесі", - цитує представника McLaren Group видання.

Додамо, в березні бахрейнський холдинг Mumtalakat, власник контрольного пакета акцій McLaren, уже інвестував 300 млн фунтів як запобіжну термінову підтримку групи компаній, що дає роботу приблизно 4 тис. осіб, адже більшість з них у цей час перебувають у вимушеній відпустці.

Фінансовий консультант - JPMorgan рекомендує McLaren випустити облігації, запропонувавши їх своїм нинішнім акціонерам і інвесторам, із зобов'язанням погасити їх тільки-но доходи повернуться на нормальний рівень.

Додамо, що за свою історію виступу в "Королівських перегонах" команда "Макларен" 12 разів вигравала Кубок конструкторів і 8 разів її гонщики брали титул в індивідуальному заліку.

За цими показниками McLaren поступається лише "Феррарі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram