>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ярославський планує викупити борги "Металіста" і воскресити клуб

Колишній президент готовий знову очолити клуб.

Ярославський планує викупити борги "Металіста" і воскресити клуб
Александр Ярославский
Фото: Facebook

Експрезидент "Металіста" Олександр Ярославський має намір повернути харківський клуб у великий футбол.

З цією метою український бізнесмен планує викупити всі борги "Металіста", повідомив телеведучий Ігор Циганик в інтерв'ю YouTube-каналу "Бомбардир".

"Довгий час ніяк не могли викупити борги "Металіста" через певну корупційну історію в клубі. Ярославський зараз хоче домовитися з гравцями, тренерами, менеджерами команди, яким клуб заборгував гроші. Гроші вже не мають значення. Щоб усі, кому винен Курченко, написали відмову від боргів клубу. Комусь він запропонує роботу, комусь, може, гроші, комусь більше, комусь менше... Але він хоче викупити борги. Це називається санацією. Якщо я викуплю борги, мені тоді повинні віддати всю власність (базу, стадіон і марку "Металіст")", - заявив Циганик.

"Ось він домовиться з Шав'єром, Крістальдо (бразилець Клейтон Шав'єр - з 2010-го по 2015 рр. хавбек "Металіста", аргентинець Джонатан Крістальдо - з 2011-го по 2014 рр. нападник харків'ян, - прим. LB.ua) й іншими, і держава зобов'язана віддати йому цю власність Курченка, тому що він стає головним кредитором. Але зараз є рішення (і воно буде оскаржене) про націоналізацію. Не банкрутство! А це вже треба буде купувати в держави. Ярославський цього не хоче. Він хоче стати повноцінним власником, викупивши борги. Якщо це станеться, а я знаю, що перемовини тривають, тоді повернеться "Металіст". Його цікавить "Металіст", а не "Металіст 1925", - особливо підкреслив журналіст.

"Але треба, щоб хтось йому в цьому допоміг, а не заважав. Головне, щоб усі написали, що вони відмовляються від цих боргів Курченка на користь Ярославського. Це дасть йому можливість за законом прийти у виконавчу службу і сказати - ось пройшов процес банкрутства, я викупив усі борги і вступаю у володіння цією власністю", - додав Циганик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram