>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Японія може скасувати проведення Олімпійських ігор в Токіо

Такий сценарій можливий, якщо не буде локалізована пандемія коронавірусу.

Японія може скасувати проведення Олімпійських ігор в Токіо
Фото: olympic.org

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе сьогодні заявив, що Олімпійські ігри-2020 в Токіо можуть не відбутися наступного року, якщо не буде локалізована пандемія коронавірусу, повідомляє Reuters.

Свою заяву глава уряду зробив на тлі слів губернатора столиці Японії Юріко Коїке, пор вимогу від влади продовжити надзвичайний стан у країні.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) та уряд Японії минулого місяця відклали Ігри до липня 2021 року через коронавірусну кризу.

Однак через те, що епідемію ще не вдається локалізувати, а експерти вважають, що до створення вакцини ще далеко, виникли сумніви щодо можливості проведення цього грандіозного заходу наступного року.

Погоджується з главою уряду і президент організаційного комітету Олімпійських Ігор-2020 Йосіро Морі, який заявив, що ще раз Ігри переносити ніхто не буде, і якщо вони не відбудуться у 2021 році, то будуть скасовані.

"Ще один перенос? Ні, цього не буде. Тоді Ігри просто скасуємо і все. Зараз Олімпіада перенесена на літо 2021 року, і це фінальний термін", – запевняє Морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram