>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА перевірить інформацію щодо корупції при виборі країн-організаторів Чемпіонатів світу-2018 і 2022

Міністерство юстиції США назвало прізвища учасників корупційного скандалу.

ФІФА перевірить інформацію щодо корупції при виборі країн-організаторів Чемпіонатів світу-2018 і 2022
Логотип Чемпионата мира-2022
Фото: фифа

ФІФА звернеться до Міністерства юстиції США за додатковою інформацією, за звинуваченням декількох ексчленів виконкому ФІФА в підкупі при виборі країн-організаторів Чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

"Важливо зазначити, що ФІФА було присвоєно статус жертви в кримінальному розслідуванні в США, її високопоставлені чиновники мають постійний контакт з міністерством юстиції США, – цитує "Спорт-Экспресс" заяву організації. – Після останніх звинувачень ФІФА попросить міністерство надати додаткову інформацію щодо цих справ.

ФІФА підтримує всі розслідування, щодо можливих порушень закону, пов'язаних із національними й міжнародними футбольними турнірами, і продовжить співпрацювати з правоохоронними органами, які ведуть слідство. ФІФА ретельно стежить за цими розслідуваннями і судовими процесами, що відбуваються у США та інших країнах світу".

Раніше Міністерство юстиції США оприлюднило висновок, у якому йдеться про те, що ексглава КОНКАКАФ Джек Ворнер отримав хабар 5 млн доларів від десяти різних підставних компаній за голос на користь Росії, а колишньому президенту Федерації футболу Гватемали Рафаелю Сальгуеро обіцяли 1 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram