>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА працює над "планом Маршалла" щодо боротьби з наслідками коронавірусу

Організація має 2,7 млрд доларів на допомогу світовому футболу.

ФІФА працює над "планом Маршалла" щодо боротьби з наслідками коронавірусу
Фото: ФИФА

ФІФА  працює над деталями "плану Маршалла з футболу", щоби впоратися з фінансовими наслідками пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

Організація має 2,7 млрд доларів на допомогу світовому футболу впоратися з кризою, уточнює видання.

Для цього керівний орган світового футболу створив робочу групу з вивчення безлічі проблем, що виникли через припинення національних чемпіонатів та інших світових турнірів внаслідок пандемії.

Очікується, що ФІФА зосередиться на тому, як допомогти підтримати ліквідність для тих національних асоціацій, які відчувають серйозні фінансові проблеми через спалах коронавірусу.

Ситуація, що склалася у світі "може порушити і підірвати здатність асоціацій-членів ФІФА та інших футбольних організацій, розробляти, фінансувати і проводити футбольні заходи на всіх рівнях, зокрема професійні, аматорські та молодіжні", – цитує представника ФІФА видання.

Водночас наголошується, що в усьому світі багато футболістів, як чоловіків, так і жінок, є в надзвичайно складних економічних умовах.

Точний формат і деталі цієї допомоги ще не визначені, але відзначається, що будуть проведені подальші консультації з асоціаціями-членами ФІФА, континентальними конфедерациями і іншими зацікавленими сторонами.

Нагадаємо, передвиборча кампанія майбутнього президента ФІФА Джанні Інфантіно у 2016 році передбачала плани щодо розподілу ресурсів організації. "Гроші ФІФА – це ваші гроші, а не гроші президента ФІФА", – заявив тоді швейцарець.

Додамо, що робоча група ФІФА оцінює пропозиції, щоби контракти для гравців і тренерів слід продовжити до кінця відтермінованих внутрішніх футбольних сезонів.

У документі рекомендовано, щоби ФІФА використовувала свій недавно створений "Фонд професійних гравців", аби полегшити будь-які труднощі клубів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram