>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА розширила кордони дат завершення національних чемпіонатів

Організація наполягає на завершенні внутрішніх першостей.

УЄФА розширила кордони дат завершення національних чемпіонатів
Фото: A Bola

УЄФА разом з 55 федераціями провела відеоконференцію, на якій було прийнято рішення завершити внутрішні чемпіонати, повідомляє Marca.

Тим самим, виходячи з сьогоднішньої ситуації боротьби з пандемією коронавірусу, міжнародна організація фактично дала добро на проведення матчів після 30 червня - кінцевої дати, рекомендованої УЄФА раніше.

Під час саміту президент УЄФА Олександр Чеферін дав зрозуміти, що організація повинна посприяти розширенню сезону з метою завершення ігор чемпіонатів. Лише після цього може початися новий сезон.

Що стосується конкретних дат відновлення чемпіонатів, то вони залишаються невідомими. Поки ж керівництво більшості європейських ліг скасував проведення матчів до кінця квітня.

Водночас на відеоконференції не порушували теми дій, в разі якщо пандемія COVID-19 не дозволить відновити сезон до середини літа.

При цьому в УЄФА допускають, що наступний футбольний сезон в Європі може початися у вересні або жовтні.

Крім того, УЄФА має намір і далі боротися за завершення єврокубкових змагань і шукає шляхи вирішення цієї проблеми. Головною перешкодою для відновлення змагань є фактор закритих кордонів, викликаний пандемією.

Одним з пріоритетних варіантів розглядався проєкт проведення матчів без глядачів, включаючи фінали і Ліги чемпіонів, і Ліги Європи. А дати розглядалися - липень і навіть серпень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram