>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

FIDE перервала фінальний турнір претендентів з шахів

Організатори поки що не повідомляють, коли змагання відновляться.

FIDE перервала фінальний турнір претендентів з шахів
Лидеры турнира Максим Вашье-Лаграв (слева) и Ян Непомнящий
Фото: ФИДЕ

Фінальний турнір претендентів з шахів за право кинути виклик чинному чемпіону світу норвежцю Магнусу Карлсену, який проходив у Єкатеринбурзі, Міжнародна шахова федерація (FIDE) призупинила через майбутнє припинення авіаперельотів між країнами, яке почнеться відзавтра в Росії, з огляду на пандемію коронавірусу, повідомляють на офіційному сайті FIDE.

В організації підкреслили, що з урахуванням обставин, що склалися, не можуть гарантувати безпеку всім учасникам турніру, і на підставі пункту 1.5 правил турніру було прийнято рішення про його припинення.

Нагадаємо, в турнірі взяли участь 8 топгросмейстерів: віцечемпіон світу Фабіано Каруана (США), фіналіст Кубка світу Дін Лірен (Китай), переможець найсильнішого швейцарського турніру на острові Мен Ван Хао (Китай), два найкращі гравці з серії гран-прі Олександр Грищук і Ян Непомнящий (обидва в Росії), найкращі за середнім рейтингом ELO Аніш Гірі (Нідерланди) і Максим Вашьє-Лаграв (Франція), який замінив переможця Кубка світу Теймура Раджабова, і кандидат з приймаючої країни, бронзовий призер турніру на острові Мен Кирило Алексєєнко (Росія).

Відзначимо, що на 1 січня п'ятеро з-поміж названих вище гравців увійшли в десятку світового рейтингу.

Додамо, що вчора турнір досяг свого екватора - було зіграно партії 7-го туру, за підсумками якого турнірна таблиця набула такого вигляду:

- 1-2. Вашьє-Лаграв і Непомнящий - 4½;

- 3-6. Каруана, Гірі, Хао і Грищук - 3½;

- 7-8. Лірен і Алексєєнко - 2½.

При цьому в FIDE підкреслили, що ніяких змін щодо перебігу турніру після його поновлення не відбудеться. А турнірне становище перед восьмим туром, незалежно від дати поновлення змагання, залишиться таким самим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram