>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Греція передала Японії Олімпійський вогонь: офіційна церемонія вперше в історії відбулася без глядачів

МОК упевнений, що спортивний Форум відбудеться згідно з графіком.

Фото: МОК

Греція передала Олімпійський вогонь оргкомітету XXXII Літніх Олімпійських ігор, які пройдуть у 2020 році Токіо, повідомляється на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Уперше в історії церемонія на легендарному Панафінейському стадіоні в Афінах відбулася без глядачів, гостей і журналістів через пандемію коронавірусу. Стежити за нею можна було тільки онлайн на офіційному сайті Ігор-2020.

Не змогла відвідати захід і президентка Греції Катерина Сакелларопулу.

В естафеті вогню взяли участь тільки двоє грецьких спортсменів - олімпійські чемпіони попередньої Олімпіади в Ріо в стрибках із жердиною Катерина Стефаніді і плаванні - Лефтеріс Петруніс, які запалили вівтар на стадіоні. Японські спортсмени через коронавірус на церемонії в Афінах не були присутні, а їх вітання передали через відео.

Було піднято олімпійський прапор, і прозвучали гімни Греції і Японії.

При цьому традиційна театральна вистава жриць і куросів також скасували - всю церемонію провели кілька жриць.

Жриці передали вогонь президенту НОК Греції Спіросу Капралосу, з рук якого вогонь отримала представниця оргкомітету Ігор-2020 Наоко Імото.
"

Я хочу вірити, що подорож олімпійського вогню у вашій країні принесе радість і надію людям усього світу, які зараз відчувають біль і труднощі ", - заявив під час передачі вогню Капралос.

Після офіційної передачі вогню почнеться його подорож в Токіо, який прийме Олімпійські ігри з 24 липня по 9 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram