>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Клопп побоюється, що коронавірус позбавить "Ліверпуль" першого в історії клубу титулу чемпіона Англійської прем'єр-ліги

Клопп побоюється, що коронавірус позбавить "Ліверпуль" першого в історії клубу титулу чемпіона Англійської прем'єр-ліги
Юрген Клопп
Фото: EPA/UPG

Сьогодні Англійська прем'єр-ліга, Федерація футболу Англії (FA) і Чемпіоншип Англійської футбольної ліги (EFL) прийняли спільне рішення зупинити до 4 квітня матчі через коронавірус.

Про це повідомляється на офіційному сайті АПЛ.

Однак є побоювання, що чемпіонати в АПЛ і EFL не поновляться, якщо медичні рекомендації не дозволять це зробити.

У зв'язку з цим "Ліверпуль", який з величезною перевагою лідирує в чемпіонаті, не зможе оформити перший в своїй клубній історії титул чемпіона АПЛ.

З цього приводу головний тренер "червоних" Юрген Клопп звернувся до фанатів клубу, в якому зазначив, що "Ліверпуль" підтримує рішення про зупинку АПЛ.

"Навряд чи зараз думки футбольного менеджера мають значення, але я розумію вболівальників, які хочуть почути реакцію команди. По-перше, потрібно зробити все можливе, щоб захистити один одного. Головне - громадська безпека. Так повинно бути завжди, а вже в даний момент це важливіше, ніж будь-коли", - цитує німецького фахівця пресслужба Ліверпуля.

"Я і далі думаю, що футбол - найважливіша з найменш важливих речей. Але сьогодні футбол і футбольні матчі дійсно не важливі взагалі. У нас немає бажання грати перед порожніми трибунами. Ми також не хочемо, щоб матчі або турніри переносили. Але якщо це допоможе зберегти здоров'я одній людині - тільки одній - ми не станемо задавати питань", - зазначив Клопп.

"Так, я є менеджером цієї команди і клубу і тому несу відповідальність за лідерство стосовно нашого майбутнього на полі. Але я думаю, що зараз, коли так багато людей навколо нашого міста, регіону, країни та світу стикаються з тривогою і невпевненістю, було б абсолютно неправильно говорити про що-небудь, крім як радити людям дотримуватися порад експертів і піклуватися про себе і один про одного", - заявив головний тренер "Ліверпуля".

"Ми молимося за всіх, хто постраждав і постраждає в майбутньому. Ніхто не знає, чим все закінчиться, але потрібно вірити, що влада приймає рішення, засновані на здоровому глузді. Можемо побажати нашим фанатам тільки здоров'я", - повідомив Юрген.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram