>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Беленюк різко відреагував на суперництво з Новіковим за право поїхати на Олімпіаду-2020

Депутат упевнений, що саме він представлятиме Україну на головному спортивному форумі чотириріччя.

Жан Беленюк і Семен Новіков
Фото: isport.ua
Жан Беленюк і Семен Новіков

9 березня в Києві пройшла щорічна церемонія вручення премії "Герої спортивного року", під час якої визначають найкращих спортсменів України.

Зокрема, найкращим спортсменом 2019 року був визнаний чинний народний депутат від партії "Слуга народу" Жан Беленюк, який є чемпіоном світу та Європи, а також срібним призером Олімпійських ігор 2016 року в Ріо з греко-римської боротьби.

Отримавши нагороду, борець заявив, що нагорода стане для нього ще більшою мотивацією перед Олімпіадою в Токіо. Крім того, Беленюк розповів про плани підготовки до неї.

Зокрема, Беленюк різко відреагував на запитання про суперництво із Семеном Новіковим, який став чемпіоном Європи-2020 у ваговій категорії Беленюка.

"Семен поїхав на чемпіонат Європи тільки з доброї волі мого тренера і самого мене. Саме я повинен був їхати на ЧЄ, але оскільки він хлопець молодий і талановитий, то нехай він представить нашу країну. Але ви розумієте, коли ти даєш людині палець, а вона хоче відкусити руку - це не в наших традиціях. Думаю, Семен зможе проявити себе на наступних Олімпійських іграх, або ж не в цій категорії. Нехай тренується і працює, але на цій Олімпіаді в цій категорії саме я представлятиму Україну, якщо зі мною все буде добре", - цитує Жана isport.ua.

"Якби була спірна ситуація, я був би готовий до такої сутички. Але я вважаю, що Семену в цій ситуації некоректно вимагати такі поєдинки. Як кажуть: "Не роби людям добро і тобі не буде погано". У таких ситуаціях тренер не стане замість перевіреного спортсмена відправляти молодого, оскільки, крім спекуляцій на цій темі, нічого це не дасть.

Хлопець сильний і перспективний, "мені не шкода", але ви ж майте совість, люди добрі. Тому, я представлятиму Україну на Олімпійських іграх 2020 року у ваговій категорії 87 кг", - категорично зазначив Беленюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram