>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Москві знайшли мертвим одеського шахіста, який зіграв за збірну РФ проти України

Також знайдено загиблою його дівчину.

У Москві виявлено тіла українського шахіста Станіслава Богдановича і його дівчини Олександри Вернигори, також професійної шахістки. Про це пише російське Федеральне агентство новин.

Точну причину загибелі уточнюють, проте, за попередньою версією, пара могла отруїтися "звеселяючим газом" - поруч з ними знайшли повітряні кульки з закисом азоту.

"Особи молодих людей уже встановлені. Загиблою є 18-річна професійна шахістка Олександра Вернигора. Спортсменка займала 1861-ше місце в рейтингу світової шахової федерації (FIDE). Загиблим молодим чоловіком є 26-річний гросмейстер з України Станіслав Богданович. Він був чемпіоном України зі швидких шахів у 2013 році", - додали в агентстві.

Фото: facebook.com
Загибла дівчина
Фото: facebook.com
Загибла дівчина

За кілька днів до смерті український гросмейстер Богданович грав за збірну Росії в матчі проти України, через що зазнав критики в соцмережах.

"Відповідаю тим, хто не розуміє, чому я грав за Росію. По-перше, мені за це задонатили. Я роблю тільки те, що краще для бізнесу. Поки не було донатів, я чесно не грав ні за кого. По-друге, я зараз перебуваю в Росії. Було б негарно, будучи гостем, виступати проти тих, хто здійснює привітний прийом. Це просто данина поваги", - пояснив він тоді свою позицію.

Нагадаємо, на чемпіонаті України з шахів серед юнаків віком до 18 років Станіслав Богданович виграв усі чотири партії. Одесит став одноосібним лідером чемпіонату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram