>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

4-разовий олімпійський чемпіон Мо Фарах зізнався у вживанні допінгу

Британський стаєр вживав L-карнітин.

4-разовий олімпійський чемпіон Мо Фарах зізнався у вживанні допінгу
Мо Фарах
Фото: Twitter

Легенда британського спорту, 4-разовий олімпійський чемпіон і шестиразовий чемпіон світу в бігу на стаєрські дистанції сер Мо Фарах зізнався, що вживав заборонену речовину L-карнітин і не повідомив про це антидопінгові організації, інформує The Guardian.

За два дні до Лондонського марафону 2014 року головний медичний директор з легкої атлетики Великобританії Роб Чакраверті 4 рази вводив L-карнітин в організм Фараха.

При цьому на цій процедурі були керівник відділу витривалості Баррі Фадж, колишній директор з легкої атлетики Великобританії Ніл Блек і колишній тренер Фараха Альберто Салазар, стверджує видання.

Дія L-карнітину на організм аналогічна мельдонію. L-карнітин - це природна амінокислота, яка, згідно з деякими дослідженнями, в разі введення просто в кровообіг може прискорити обмін речовин і підвищити спортивні результати.

Зазначимо, що ін'єкції L-карнітину офіційно дозволені антидопінговими правилами, якщо обсяг ін'єкції менший за 50 мл кожні шість годин. Однак Фарах через шість днів після тих самих ін'єкцій у своїй офіційній формі допінг-контролю не записав L-карнітин, хоча був зобов'язаний зробити це.

І 2015 року на допиті USADA британець категорично заперечив застосування L-карнітину. Однак згодом Фарах змінив свої свідчення.

Він повідомив, що робив ін'єкції L-карнітину перед Лондонським марафоном, але просто забув про це, адже минуло багато часу. На допит також викликали команду Фараха. За свідченнями Чакраверті, обсяг чотирьох ін'єкцій в сумі не перевищував 13,5 мл, що є прийнятним. Правда, документальних підтверджень сказаного не знайшлося - записів про ін'єкції немає.

Фактично довести, що було порушення (і перевищення допустимої дози) - неможливо.

Зазначимо, що Лондонський марафон 2014 року став першим для Мо Фараха. Він зайняв тоді восьме місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram