>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Формулі-1 дозволили новинку "Мерседес", що імітує штурвал літака

Рішення FIA не втішило суперників чемпіонської команди.

У Формулі-1 дозволили новинку "Мерседес", що імітує штурвал літака
Валттери Боттас
Фото: f1news.ru

Міжнародна автомобільна федерація (FIA) вирішила заборонити унікальну концепцію рульового управління DAS під назвою "двовісне рульове управління", вперше активовану командою Формули-1 "Мерседес" під час передсезонних тестів у Барселоні, повідомляє gpfans.com.

Ця система дозволяє змінювати кут сходження передніх коліс за допомогою керма.

Суперники команди "Мерседес" задалися питанням, чи варто копіювати цю систему під час нинішнього сезону, адже є думка, що вона не відповідає регламенту.

FIA оголосила, що, починаючи з сезону-2021 заборонить командам Формули-1 використовувати подібну конструкцію, проте в 2020 році вона дозволена.

Своєю чергою чотириразовий чемпіон світу Себастьян Феттель поділився думками про новинку "Мерседес".

"Вважаю, той факт, що вони використовують таку систему, означає, що вона легальна. Але все ж це називається кермо, а не тягни-штовхай. Не знаю, чи спрацює ця новинка. Думаю, пілотам буде непросто адаптуватися. Подивимося. Звісно, для нас усіх це новинка.

Чи вплине ця система на розклад сил? Багато чого залежатиме від машини загалом. Можливо, я трохи недооцінюю таке рульове управління, але не думаю, що це ключ до перемоги. Для побудови конкурентоспроможної машини необхідно не тільки це. Але, звісно, це щось нове. Подивимося, чи підхоплять цю ідею всі інші", - цитує Феттеля GPFans.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram