>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президента "Парі Сен-Жермен" звинувачують у скоєнні злочинів у справі про продаж прав на трансляцію ЧС

Аль-Хелаїфі висунули звинувачення.

Президента "Парі Сен-Жермен" звинувачують у скоєнні злочинів у справі про продаж прав на трансляцію ЧС
Нассер Аль-Хелаифи
Фото: gbcghanaonline.com.

Президента "Парі Сен-Жермен" Нассера Аль-Хелаїфі звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів у справі про продаж прав на трансляцію матчів чемпіонатів світу з футболу, повідомляє журналіст AP Роб Харріс.

Разом з Аль-Хелаїфі, який за сумісництвом є головою медіагрупи BeIN Sports і членом виконкому УЄФА, Генпрокуратура Швейцарії висунула звинувачення і колишньому генеральному секретарю ФІФА, французу Жерому Вальке.

Вальке потрапив під підозру в зв'язку з отриманням хабарів, злочинну халатність і фальсифікацію документів. А Аль-Хелаїфі звинувачують у наданні "невиправданих переваг".

За даними слідства, Вальке отримав неправомірну вигоду з передачі прав на трансляцію турніру. Так, він отримав в оренду віллу на Сардинії через третіх осіб. Окрім того, на рахунок його компанії Stportunited LLC у цей період переказали 1,25 млн євро.

При цьому наголошують, що права на трансляції матчів чемпіонатів світу з футболу в 2018, 2022, 2026 і 2030 роках у різних країнах могли бути продані компанії BeIN Sports за хабар.

Нагадаємо, черговий чемпіонат світу з футболу пройде в Катарі в 2022 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram