>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" різко відповіло на "низькі зарплати" в клубі

Журналістів звинуватили в спробах "створити сенсацію з нічого".

"Динамо" різко відповіло на "низькі зарплати" в клубі
Игорь Суркис
Фото: И.Тищенко, forbes.ua

ФК "Динамо" заявив, що журналісти не мали права публікувати зарплатну відомість клубу з відкритими персональними даними.

Про це йдеться в заяві клубу у відповідь на публікацію "Економічної правди". За інформацією видання, зарплати футболістів у київському клубі в грудні стартували від 4229 грн/місяць (Владислав Кучерук) до 20 647 (Сергій Сидорчук і Денис Гармаш).

"У спробах створити «сенсацію» з нічого журналісти «Економічної правди» продемонстрували абсолютну некомпетентність у питанні оподаткування заробітних плат і іноземного доходу резидентів України. Цього не сталося б, якби журналісти, відповідно до стандартів своєї діяльності, офіційно звернулися до ФК «Динамо» по коментарі, подбали про те, щоб інформація була повною, достовірною і не містила персональних даних. Але шлях банальної маніпуляції фактами виявився для деяких медіа більш прийнятним", - заявили в клубі.

"Динамо" стверджує, що податки з доходів у вигляді заробітної плати персоналу і футболістів ТОВ "ФК "Динамо" Київ" сплачуються в бюджет у повному обсязі відповідно до чинного законодавства.

Також клуб відзначає, що правовідносини з футболістами не є суто трудовими, а "є комплексом трудових і цивільно-правових відносин, оскільки регулюють питання реклами та використання іміджевих прав". У рамках цих відносин вони отримують дохід від дочірньої компанії "Динамо Київ (Кіпр)" - юридичної особи, зареєстрованої згідно із законодавством Кіпру й України.

Клуб також вирішив викласти податкові декларації футболістів Дениса Бойка, Віталія Буяльського та Сергія Сидорчука, де сказано, що "тільки ці троє футболістів заплатили податки в розмірі 910 056,99 грн, 1 434 631,98 грн і 2 287 655,15 грн відповідно".

Загалом за 2018 рік ФК "Динамо" і футболісти сплатили сумарно понад 84,5 млн грн, з яких податок на доходи фізичних осіб становить понад 52 млн грн, а військовий збір - понад 3,3 млн грн.

"Вважаємо, що ця інформація нівелює чутки про будь-яке ухилення клубу від сплати податків. Радимо журналістам припинити шукати чорну кішку в темній кімнаті, коли її там немає, і дотримуватися загальноприйнятих у цивілізованому світі стандартів обраної професії", - сказано в заяві.

Клуб пригрозив, що може поскаржитися на журналістів у правоохоронні органи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram