>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Конкурент нардепа Беленюка по збірній України вийшов у фінал чемпіонату Європи

Семен Новіков за крок від завоювання європейського "золота".

Конкурент нардепа Беленюка по збірній України вийшов у фінал чемпіонату Європи
Семен Новиков
Фото: isport.ua

Український борець греко-римського стилю Семен Новіков у категорії до 87 кг виступить у фіналі чемпіонату Європи-2020 року, який проходить у Римі.

У півфіналі Семен у вольовому стилі переміг росіянина Олександра Комарова. У рівній сутичці Семен програвав 1:3, і, здавалося, втратив путівку в фінал, але на останніх секундах українець зумів зробити кидок і вирвав перемогу 5:3.

У фіналі 21-річного Новікова чекає серйозне випробування - чемпіон Європи 2017 року, бронзовий призер Європейський ігор 2019 року, володар трьох медалей ЧС угорець Віктор Лерінц. Останнім, хто його перемагав, був наш Жан Беленюк у фіналі чемпіонату світу 2019 року.

Відзначимо, що Беленюк пропускає нинішній ЧЄ, не вносячи цей турнір у програму підготовки до Олімпійських ігор-2020 у Токіо, ліцензію на участь в яких Жан уже має.

Це і дало можливість узяти участь у турнірі в Римі Новікову.

Нагадаємо, у вересні 2019 року народний депутат від "Слуги народу" Беленюк повідомив, що повністю присвятить себе політиці лише після виступу на літніх Олімпійський іграх-2020.

Додамо, що ще двоє українців не змогли пробитися у фінал у Римі - Володимир Яковлєв (77 кг) і Микола Кучмій (130 кг). Сьогодні вони поборються в "бронзовому" фіналі.

Крім того, Ленур Теміров програв в 1/8 фіналу, але шанс на медаль ще є. Теміров побореться у втішній сутичці за вихід у "бронзовий" фінал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram