>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA позбавила ліцензії Московську антидопінгову лабораторію

Рішення пов'язане з відстороненням Росії від чемпіонатів світу та олімпіад на чотири роки.

WADA позбавила ліцензії Московську антидопінгову лабораторію
Фото: sports.ru

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) призупинило дію ліцензії Московської антидопінгової лабораторії.

Як повідомляють на сайті організації, це рішення буде чинним до кінця дисциплінарного розгляду. Доти Московській антидопінговій лабораторії заборонено виконувати будь-яку роботу, пов'язану з аналізом зразків крові за програмою "Біологічний паспорт спортсмена", повідомляє Радіо Свобода.

Голова Російського антидопінгового агентства Юрій Ганус уже заявив, що рішення WADA не зачепить спортсменів, оскільки відомство працює з лабораторіями Стокгольма, Кельна, Гента і Лозанни і вони можуть замінити Московську лабораторію, поки діє заборона на її діяльність.

Призупинення ліцензії Московської лабораторії пов'язане з рішенням WADA про відсторонення Росії від міжнародних спортивних змагань терміном на чотири роки. Таких заходів ужито через маніпуляції з базою даних Московської антидопінгової лабораторії.

9 грудня 2019 року виконком WADA на чотири роки позбавив Росію права участі в міжнародних змаганнях, у тому числі в Олімпіадах і чемпіонатах світу. При цьому "чисті" російські спортсмени зможуть виступити на Олімпійських іграх у нейтральному статусі. Російський прапор і гімн на офіційних міжнародних змаганнях будуть під забороною.

Рішення ухвалено одностайно. Його причиною стали масштабні допінгові порушення в російському спорті і подальші спроби внести зміни в базу даних Московської антидопінгової лабораторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram