>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

UKAD відреагувало на скандал з невидачею WADA допінг-проб 4-разового олімпійського чемпіона заявою 2017 року

Британія дотримується своїх внутрішніх правил.

UKAD відреагувало на скандал з невидачею WADA допінг-проб 4-разового олімпійського чемпіона заявою 2017 року

Антидопінгове агентство Великобританії (UKAD) замість коментарів щодо невидачі WADA проб 4-разового олімпійського чемпіона, 6-разового чемпіона світу в бігу на довгі дистанції Мо Фараха для розслідування у справі його колишнього тренера Альберто Салазара опублікувало на офіційному сайті свою заяву від 4 березня 2017 року.

"Усі британські елітні спортсмени, які є частиною програми тестування і/або повторного аналізу проб UKAD, будуть перебувати під юрисдикцією UKAD, навіть якщо вони тренуються або змагаються за кордоном. Їхні зразки будуть перевірені і потенційно повторно проаналізовані UKAD на підставі отриманих даних розслідувань і вдосконалених методів виявлення.

Щоразу, коли зразок повторно аналізується або відправляється в інше місце, кількість речовини, що міститься в ньому, може бути зменшено, а якість пошкоджено, що обмежує можливість повторного тестування в майбутньому", - йдеться в заяві.

При цьому UKAD підкреслює, що не коментує своєї стратегії тестування. Також у заяві пояснюється принцип конфіденційності, завдяки якому агентство не розголошує інформацію під час розслідування, а також після його завершення, якщо звинувачення не висунуто.

"UKAD рішуче засуджує витік інформації, яка служить тільки для розпалювання чуток та інсинуацій і може підірвати принцип конфіденційності, який має вирішальне значення для проведення надійних і ретельних антидопінгових розслідувань", - сказано в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram