>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дерюгіна попередила про загрозу зриву підготовки гімнасток до Олімпіади

"А зараз у всіх просто шок. Здійснюється диверсія проти спорту".

Дерюгіна попередила про загрозу зриву підготовки гімнасток до Олімпіади
Фото: obozrevatel.com

Віцепрезидент Федерації гімнастики України, головний тренер Національної збірної з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна заявила про проблеми з фінансуванням художньої гімнастики і спорту загалом.

Про це Дерюгіна розповіла в інтерв'ю РБК-Україна.

"На останній нараді в міністерстві дали зрозуміти, що за формулою, згідно з якою буде фінансуватися спорт, вже нічого неможливо змінити. Для художньої гімнастики грошей не те що не вистачає, їх катастрофічно мало. Нам треба хоча б 16 млн гривень, а дають 4,9 млн. Смішна сума, тим більше в олімпійський рік. На ці гроші ми зможемо поїхати тільки на два-три старти в індивідуальних вправах. На підготовку дівчаток в групових вправах немає жодної копійки", - розповіла вона.

За словами Дерюгіної, якщо держава не знайде можливості забезпечити виїзди гімнасток на змагання, то спортсменки самі не поїдуть. "У батьків немає таких грошей. Підготовка України до олімпійських змагань з художньої гімнастики - під загрозою зриву", - зазначила головний тренер збірної України.

Дерюгіна підкреслила, що спортсменкам необхідно виїжджати на змагання.

"95% всіх змагань проходять в першій половині року, до початку Олімпійських ігор. Якщо наші спортсменки пропускають виїзди, це впливає на рейтинг, на імідж і на саму підготовку до Олімпіади. Гімнастки зараз готують нові програми, їх потрібно обкатати. Плюс на міжнародних змаганнях ми хоча б в нормальних умовах виступаємо, а не в жебрацькому і низькому залі, як у нас в Києві", - сказала вона.

"А зараз у всіх просто шок. Здійснюється диверсія проти спорту. Нервують тренери, спортсмени ... У нас сильна школа, мене розривають з інших країн і просять наших тренерів. А влада тим часом перетворює нас на посміховисько і не може забезпечити навіть необхідний мінімум", - додала Ірина Дерюгіна.

Нагадаємо, раніше федерації олімпійських видів спорту звернулися до Зеленського через перебої з фінансуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram