>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український важкоатлет відреагував на рішення МОК позбавити його золотої медалі

Український важкоатлет Олексій Торохтій розповів про своє ставлення до того, що МОК позбавив його золотої медалі Олімпіади-2012 у Лондоні за порушення антидопінгових правил.

Олексій Торохтій
Фото: facebook
Олексій Торохтій

"Рік тому, 22 грудня 2018 року, я опублікував пост про те, що ITA перевірила ще раз мої допінг-проби з Олімпійських ігор 2012 (6,5 років) і за результатами перевірки IOC повідомив мене про порушення антидопінгових правил. Як я повідомляв раніше, на Олімпійських іграх 2012 року я проходив передзмагальний і післязмагальний допінг-контроль. Протягом усіх 12 років виступів на міжнародній арені всі результати моїх допінг-тестів були негативними", - написав Торохтій у своєму facebook.

"У лютому 2019 року відкрили проби B для отримання докладної інформації. Заборонену речовину знайшли в незначній концентрації, і, за оцінкою незалежного експерта, порівняно з одноразовим потраплянням в організм вона ніяк не могла вплинути на змагальний результат.

Проводити аналіз усіх спортивних добавок, які я використовував на той період, через 7 років неможливо і без сенсу, оскільки, за правилами Міжнародного олімпійського комітету, будь-яка концентрація - це порушення. Як я себе почуваю? Рік тому я був засмучений, дізнавшись цю новину, але на цей момент я зосереджений на моїй родині і моїх нових проєктах", - заявив Торохтій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram