>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерації олімпійських видів спорту звернулися до Зеленського через перебої з фінансуванням

Підготовка до Олімпіади в Токіо увійшла в завершальну стадію.

Федерації олімпійських видів спорту звернулися до Зеленського через перебої з фінансуванням
Фото: EPA/UPG

Президенти національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту: регбі, хокею, баскетболу, боксу й легкої атлетики, - звернулися до керівництва країни через припинення виділення коштів для фінансування їхньої діяльності.

Відкритого листа адресовано президентові України Володимиру Зеленському та голові Верховної Ради Дмитру Разумкову.

У листі наголошується, що саме зараз підготовка до Олімпійських ігор-2020 увійшла в завершальну стадію, у всіх видах спорту в розпалі боротьба за олімпійські ліцензії, а також за путівки на інші головні міжнародні змагання - чемпіонати світу та Європи. І від того, чи буде виділено заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів, зокрема на Олімпіаді-2020 у Токіо. У нинішній ситуації все це є під загрозою зриву", - йдеться в документі.

"Уже зараз у федераціях виникла заборгованість за послуги, надані протягом 2019 року. Тому спортсменам доводиться скасовувати тренувальні збори, щоб уникнути зростання боргів", - сказано в заяві.

Національні федерації просять керівництво країни виконати в повному обсязі зобов'язання з фінансування згідно з договорами, які були укладені між федераціями і профільним Міністерством.

Під листом підписалися президенти Федерації баскетболу Михайло Бродський, Федерації хокею Анатолій Брезвін, Федерації легкої атлетики Ігор Гоцул, Федерації регбі Євген Баженков, а також Федерація боксу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram