>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ліверпуль" став клубним чемпіоном світу

У фіналі мерсисайдці обіграли "Фламенго".

"Ліверпуль" став клубним чемпіоном світу
Роберто Фирмино
Фото: EPA/UPG

На стадіоні "Халіфа" в столиці Катару у фіналі Клубного чемпіонату світу зійшлися переможці європейської Ліги чемпіонів - англійський "Ліверпуль" і переможець південноамериканського Кубка Лібертадорес - бразильський "Фламенго".

В основний час команди не змогли забити - 0:0. Усе вирішив єдиний гол форварда "Ліверпуля" Роберто Фірміно, забитий бразильцем на 99-й хвилині матчу - 1:0.

Нагадаємо, що саме Фірміно своїм голом на 90+1 хвилині в матчі півфіналу цього турніру забезпечив "червоним" перемогу в протистоянні з "Монтерреєм" (2:1).

Зазначимо, що до матчу в Катарі ніколи ще у своїй історії "Ліверпуль" не вигравав ані Міжконтинентальний кубок, ані Клубний чемпіонат світу.

Причому, в 1981 році англійці грали у фіналі Міжконтинентального кубка, однак той матч "червоні" програли (0:3), і суперником "Ліверпуля" тоді був якраз "Фламенго".

Отож, сьогодні підопічні Юргена Клоппа через 38 років повернули боржок.

Додамо, що "Ліверпуль" виграв свій третій титул у календарному році - крім ЛЧ і КЧМ, мерсисайдці в серпні стали володарями Суперкубка УЄФА, обігравши "Челсі" (2:2, у пенальті 5:4).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram