>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Катастрофічне завершення осінньої єврокубкової кампанії опустило Україну нижче за Кіпр у таблиці коефіцієнтів УЄФА

Правда, це стосується тільки цього сезону.

Катастрофічне завершення осінньої єврокубкової кампанії опустило Україну нижче за Кіпр у таблиці коефіцієнтів УЄФА
Фото: UEFA.com

Цього тижня завершилася футбольна групова єврокубкова кампанія.

Три наші команди здобули всього одне очко завдяки принизливій нічиїй "Динамо" у домашньому матчі проти "Лугано". "Шахтар" і "Олександрія" програли свої матчі в Лізі чемпіонів і Лізі Європи відповідно.

Так, українські клуби зробили свій внесок таким:

  • "Шахтар" - 9 очок
  • "Динамо" - 6,5 очка
  • "Зоря" - 4 очка
  • "Олександрія" - 3 очки
  • "Маріуполь" - 0,5 очка

У підсумку, в активі України після закінчення групового етапу - 23 очки або 4,6 бала, що дозволило Україні посісти в сезоні 2019/2020 проміжне лише 16-те місце. Нас обійшли не тільки Сербія і Румунія, а й Кіпр.

Наприклад, за цей тиждень "АПОЕЛ" набрав більше очок, ніж всі три українські клуби разом узяті - кіпріоти обіграли вдома "Севілью" (1:0).

За результатами останніх п'яти сезонів ми продовжуємо утримувати 10-те місце, але про боротьбу за 9-ту позицію можна забути - відставання від Бельгії зросло з 3,6 до 4 балів.

Правда, Нідерланди, що йдуть дев'ятими, не зуміли відірватися від України - відрив становить, як і раніше, 1,65 бала. Але не забуваємо, що у голландців боротьбу навесні продовжать 2 клуби - "Аякс" і АС "Алкмаар", а у нас лише "Шахтар".

А ось на нас йде справжнє "полювання" - Туреччина скоротила своє відставання з 0,9 до 0,7 бала, а Австрія - з 1,775 до 1,375 бала. У Туреччини, як і у нас, залишився один клуб, у Австрії - два.

Боротьба за 10-те місце стає запеклішою.

Нагадаємо, десята позиція, порівняно з дев'ятою, втрачає певні привілеї (другий призер національного чемпіонату стартує в Лізі чемпіонів на етап раніше). Не кажучи вже про одинадцяте місці, яке не дозволяє асоціації автоматично делегувати свій клуб у груповий етап ЛЧ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram